Met ons zeeklassenlied (dam dam dam, dam dam biedoewiedoewie….) werden de kinderen vanmorgen weer gewekt. Na een rustig ontbijt kon het niet snel genoeg gaan voor sommigen. Er werd dan ook ontzettend uitgekeken naar de ochtendactiviteit… gocarts rijden.

In tegenstelling tot de voorbije dagen is het weer vandaag niet om over naar huis te schrijven.
Donkere wolken trekken van over de zee naar het strand.
Met regenjassen aan trokken we naar de dijk waar een uitgebreid gamma gocarts ons stond op te wachten. Van wegpiraten gesproken! Er werd getrapt, geracet, gelachen en gebruld van plezier.

Een regenbui zorgde voor een ‘verplichte pauze’. Gelukkig konden we schuilen onder een podium dat gemaakt werd voor een optreden die avond.
De Spiegel op een podium, dat is een geslaagde combinatie. Spontaan werden er enkele liedjes gezongen en de sfeer zat er meteen goed in.
Eens de regenbui over was, kon het trappen weer verder gaan.

Na afloop van het fietsen kwam de volgende regenbui ons al opzoeken. De kinderen kregen even ‘platte rust’ op de kamers en waren er heel blij mee.
Sommigen keken wat televisie, anderen lazen en boek en enkelen deden een powernapje om nadien weer fris en monter op pad te gaan.

We namen de kusttram richting het Westfront. Aan het monument van Koning Albert I en de Ganzepoot is een mooi museum over Wereldoorlog I. We verkenden het museum aan de hand van een zoektocht. Alle kinderen gingen in kleine groepjes op zoek naar antwoorden op vragen die ze kregen. Jammer genoeg was een deel van het museum afgesloten door een tijdelijke tentoonstelling en ging een deel van onze tentoonstelling verloren.
Maar het mooie uitzicht vanop het monument maakte veel goed.

We stonden stil bij een gedenkteken voor oorlogsslachtoffers en legden de link naar de oorlog die nu aan de gang is. Jong én oud begrijpen niet dat zoiets de dag van vandaag opnieuw gebeurt…
Vanaf het Westfront maakten we een stevige maar mooie wandeling langs het water terug naar Nieuwpoort. En wat een geluk, dat deden we onder een stralende zon!

’s Avonds genoten we in het restaurant van kip met rijst en currysaus.
De kinderen maakten zich op voor de avondactiviteit. Juf Steffi en juf Katrien hadden een muziekquiz in elkaar gestoken. Sfeer en ambiance verzekerd! Na een spannende eindstrijd (ex aequo) kon het feestje echt beginnen. De dansbeentjes werden losgegooid en de gekste dansmoves kwamen naar boven. Na een laatste slow was het tijd om naar bed te gaan. Moe maar voldaan van de dag kropen de kinderen in hun bedje.