Vanmorgen trokken we weer met z’n allen naar het strand. Joepie! Met een zoekkaart in de hand, waarop de 12 meest voorkomende schelpen van de Noordzee stonden, gingen we op pad. Na een uurtje zoeken hadden we een mooie vangst. Van schelpen tot krabben naar zelfs een makreel 😉 Dan werden alle schelpen gewassen en te drogen gelegd in het zonnetje. Dit werd nog vervolgd…

Na een lekkere zanderige picknick op het strand stonden de kinderen voor een nieuwe uitdaging: zandkastelen bouwen! Makkelijk klusje? Nee hoor! De bouwwerken moesten aan verschillende criteria voldoen. Sneller dan verwacht kwam het water tot in de zandkastelen. Gelukkig waren de juffen nog nét op tijd daar om foto’s van de bouwwerken te maken.
Stralend weer, een goede sfeer, zon, zee en zand, dat is de ideale cocktail voor een verfrissend duikje in de zee. Sommigen gingen “all the way” in het water, anderen staken hun (klein) teentje in het water of bleven ijverig verder schuppen aan een zandkasteel (of moeten we zeggen burcht).
Zetels, jaccuzi’s, ondergrondse gangen, kwallenvallen, je kan het zo gek niet bedenken of het kwam tevoorschijn op het strand.
Waterijsjes werden smakelijk opgesmuld en brachten een fijne verfrissing.

Juf Hanne vertrok naar huis met een rugzak vol leuke herinneringen en juf Steffi kwam ons vergezellen.
Ook juf Martine bracht ons een bezoekje.
Na een feestmaal van stoofvlees met frietjes trokken we weer naar het strand om onze schelpen te sorteren en determineren. Een echt schelpenmuseum werd gemaakt!
Als afsluiter vierden we nog een verjaardag op het strand, proficiat Lotte (10 jaar)!

Voor het slapengaan werden de kamers opgeruimd, huidjes ingesmeerd met aftersun en lazen we de post die toegekomen was.
En nu oogjes dicht, snaveltjes toe en batterijtjes opladen voor een volgende fijne dag aan zee.

Schup ahoy!