Met nog wat zand in onze oogjes begon alweer een stralende dag in ‘Nieuwpoortsland’. Na een stevig ontbijtje waren onze piraten klaar voor het grote strandspel. Wat er ging gebeuren, wisten ze niet. Het was een verrassing van formaat!

Op het strand werden de kinderen ontvangen door twee piraten. Samen ontdekten ze een aangespoelde, Spaanssprekende, best intense piraat. Die woeste zeerover beschermde een schat met daaraan twee cijfersloten. Om de schat te kunnen openen én te winnen (lees: smullen) gingen de piraatjes in teams tegen elkaar strijden. Enkel het sterkste, moedigste, snelste en slimste team kon de overwinnaar zijn! Er werden hoge menselijke piratenpiramides gebouwd. Er werd gigantisch snel gelopen om flessen met water gevuld te krijgen. Er werd ge-Möllky’d (google dat maar eens 🙂 ) en met zandbommen gegooid. Er werden ingewikkelde raadsels opgelost en ingewikkelde papieren bootjes gevouwen. Je leest het: het was een strijd om nooit meer te vergeten!
Het winnende team won maar liefst élke wedstrijd en kon in no-time de cijfercodes vinden. Knap! De winnaars openden de schatkist en vonden een lekkere beloning. Feest!

Na een welverdiende lunchpauze, want pfoe het spel was best vermoeiend, gingen we met de tram naar Koksijde. Het museum van Abdij Ten Duinen zorgden voor vele “oeh’s” en “ah’s” bij de kinderen. Een ruïne waar ze zélf opgravingen mochten doen, hoe cool is dat?!
Het leven van de monniken was intrigerend en zette ons allen aan het nadenken.

Wat doe je onder een stralende zon met een hoop flinke kinderen? In de zee springen natuurlijk! Waar de meesten voorzichtig pootjebaadden, namen anderen dat “springen” best letterlijk. Heel wat natte kleren en in zand gerolde kinders dus. Dat wordt een zanderig koffertje op vrijdag! 🙂 De kinderen hebben zich gigantisch geamuseerd, en de leerkrachten natuurlijk ook.

Na ons avondeten (vis, joepie!) speelden de kinderen nog een ‘leerkrachten tegen allen’ op de dijk. Binnen één uur tijd moesten de kinderen 45 opdrachten succesvol uitvoeren. Van 100 staartjes maken tot 30 kledingstukken aandoen bij één persoon… De opdrachten zorgden voor veel hilariteit én ook veel samenwerking. De uitslag van het spel is nog in beraad… Morgen meer nieuws daarover!

Moe maar voldaan kropen onze piraten in bed. Met bruine snoetjes en gelukkige hartjes kijken we met z’n allen uit naar nog zo’n topdag.

Tot morgen lieve lezers,

Het zeeklassenteam