Vanmorgen stonden de zenuwen bij kinderen én ouders gespannen. Na lange tijd mochten we EINDELIJK nog eens op openluchtklassen. Het zonnetje was al vroeg van de partij.

Na millimeterwerk om de bus uit ons dorpsplein te loodsen kon de busrit beginnen. Het verkeer liep vlot, het enthousiasme in de bus was TOP!

Na een vlotte rit kwamen we aan in Oostende, waar we in 3 groepen een workshop deden.
Koken met zeewier, een succes voor een uitgebreid diner.
Toastjes met zeewier-eiersalade, groentesoep met wakame, sushi met norivellen en zeewier/geitenkaaswafeltjes. Het was delicieus!

Anderen gingen zich creatief uitleven met gekleurd zand op het strand. Pablo, René, Gustav en andere grote namen zouden vol bewondering naar onze kunstenaars kijken. J Genieten jullie ook maar mee van de kunstwerken.

De durvers konden zich uitleven in een heus duinenspel. Estafette op het strand en stoere spelen in de duinen, onze kinderen konden hun energie er helemaal in kwijt.

Na een heerlijke lunch in het zonnetje namen we de overzetboot naar de Vistrap in Oostende. Bij een bezoekje aan een kraam in de Vistrap (omwille van de dure brandstofprijzen varen er maar weinig boten uit en was er dus ook maar 1 winkeltje open) kon het smullen van versgepelde garnalen niet ontbreken.

Daarna richting Nieuwpoort waar we onze hotelkamers ontdekten. Wat een prachtige zeezichten hebben we!
Smullen van ons avondmaal: groentesoep, worst met appelmoes en patatjes en een chocoladepuddinkje.
Als avondactiviteit speelden we gezelschapsspelletjes, schreven brieven en gingen nog even uitwaaien op het strand.
Onze 2 jarigen kregen een ‘feestmoment’ op het strand. Proficiat Mathis en Matis met jullie 10de en 11de verjaardag!

Even douchen en dan in bed!

Dag 1: GESLAAGD! Op naar een goede nachtrust en morgen weer fit voor nieuwe activiteiten.


Het zeeklassenteam.