Het werden twee heel speciale weken voor onze kinderen. De juffen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar hebben de handen in elkaar geslagen en samengewerkt aan het thema van de jeugdboekenmaand “helden en schurken”.  De schurken hebben we achterwegen gelaten en we hebben ons gefocust op de helden. 

We kozen voor het boek, “Kleine indiaan” van Gréhan Quentin. 

Kleine indiaan werd 7 jaar en moest slagen voor de proef van het Grote Opperhoofd. Hij moest voor zonsondergang iets BUITENGEWOONS doen om zijn indianennaam te krijgen. 

Heeft hij zijn indianennaam gekregen? 

En inderdaad… na heel veel pogingen en zonder zelf te weten dat hij goed bezig was, heeft hij heel veel buitengewone dingen gedaan. Zijn indianennaam is RUSTIGE KRACHT geworden. 

Onze kinderen ontdekten dat je door kleine dingen te doen, grote dingen kan verwezenlijken. Ook hebben onze indiaantjes allemaal een eigen indianennaam gekregen waar ze elkaar mee aanspraken. De kleuters van de derde kleuterklas behoorden tot “de Kleine voetenstam” en de kinderen van het eerste leerjaar behoorden tot “de Grote voetenstam”. Soms gingen de 2 stammen met elkaar verbroederen om dan samen te spelen en te werken.  

Omdat de boog niet altijd kan gespannen staan hebben we donderdag het thema van de boekenmaand afgesloten met een indianenfeest. De 2 stammen verbroederden zich door samen te spelen, rond de totempaal te dansen en lekkere maïswafels met bessenjam te eten.