Dat de jeugdboekenmaand weer gestart is… Joepie!
In de 6de klas werken we rond het boek: ‘Nete’ van Lyne Uytterhoeven.

Wanneer de dertienjarige Nete wees wordt, gaat ze op zoek naar haar verloren zus. De zoektocht brengt haar langs de steden van Brabant, waarbij ze een bonte bende aan vrienden en vijanden tegen het lijf loopt. Wanneer de Zwarte Raaf haar pad kruist en ze de waarheid over haar moeders dood te weten komt, slaat Nete op de vlucht. Ze geraakt verstrikt in een web van magie en geheimen, tot ze hulp krijgt uit onverwachte hoek en ontdekt dat vriendschap meer waard kan zijn dan een bloedband.

Op donderdagnamiddag 10 maart 2022 gingen wij op stap in Mechelen. Samen met gids Andy reisden we Nete achterna. We kwamen op allerlei plekken waar Nete ook geweest was. Het was een erg boeiende en leerrijke namiddag!